середу, 15 травня 2013 р.

троянди

 ТРОЯНДИ











Тюльпани



Упродовж останніх місяців Другої світової війни в Європі через блокаду нацистів були перекриті всі водні шляхи, якими перевозили їжу до головних міст західної частини Нідерландів.
Зазвичай людина потребує десь 1600–2800 калорій в день. Але станом на квітень 1945 року, денний раціон деяких осіб, які проживали в Амстердамі, Делфі, Гаазі, Лейдені, Роттердамі та Утрехті, становив біля 500–600 калорій. Тому багато-хто в той час їли цибулинки тюльпанів. Вони були дуже жорсткі. І хоч їх варили на малому вогні, вони не ставали м'якшими. Та все ж їх їли, ретельно пережовуючи. Через кілька днів після вживання цієї страви в людей боліло горло, і аби зменшити подразнення до цибулин додавали цукровий буряк, або моркву, якщо вони в них були.



Немає коментарів:

Дописати коментар